Prvak SD Borut Pahor opozarja, da je največji problem zloženke, ker omenja le uspehe te vlade: "vlada ima kaj pokazati, a bi morala, če želi biti verodostojna, opozoriti tudi na težave, denimo inflacijo, ki spoloh ni omenjena".

V imenu LDS Aleš Bučar pravi, da gre za "propagando vlade in vladajoče vladne stranke SDS na stroške davkoplačevalcev. Za izdajo zloženke je bilo namreč po podatkih službe za razvoj iz proračuna porabljenih več kot 100.000 evrov." Verjetno ni naključje, so še dodali, da so v zloženki zanemarjene težave številnih slovenskih državljanov, ki živijo v nevzdržnih socialnih razmerah, povečevanje razslojenosti prebivalstva, rast cen stanovanj, institucionalizacija nestrpnosti in podpis peticije novinarjev zaradi pritiskov nanje.

Podmladek SDS v pisni izjavi očitke zavrača, češ da gre za dosežke vlade, ki jo sestavljajo vse politične stranke vladne koalicije. Napad na zloženko pa si v SDS razlagajo kot protest proti dejstvu, da zloženka ne citira nobenega veljaka iz vrst LDS. Iz vladne službe za razvoj pa so sporočili, da obreganje ob grafično podobo rumene in modre barve, ki nista samo barvi SDS, ampak tudi barvi EU, poskuša vnašati razdor med vladne stranke, ki imajo vse zasluge za uspehe, od opozicijskih pa tiste, ki so sodelovale v Odboru za reforme.