Laura Bush je v nagovoru čestitala udeležencem debate v narodnem muzeju. Debata je bila po njenih besedah zanimiva, enako tudi tema, ki so jo mladi danes obdelali. Izrazila je upanje, da so udeleženci na podlagi današnje debate pridobili izkušnje kritičnega mišljenja.

Spregovorila je tudi o prostovoljnem delu v ZDA. Po njenih besedah ameriška vlada ne zahteva, da bi bilo prostovoljno delo obvezno za končanje srednje šole, temveč o tem odločajo na lokalni ravni. O tej temi pa vsake toliko razpravlja tudi ameriški kongres.

***VIDEO: Barrosova soproga se je soočila z nevarno boleznijo***

V današnji debati mladih je uživala tudi soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk, ki jo je, kot je dejala, navdušila strast, s katero so mladi debaterji razpravljali.

Medtem sta zaročenka predsednika vlade Janeza Janše Urška Bačovnik in soproga predsednika Evropske komisije Margarida Sousa Uva Barroso obiskali Onkološki inštitut. Tam sta si ogledali Center bolezni dojk.

***VIDEO: Kaj se zgodi, ko se prva dama ZDA odpravi na sprehod po Ljubljani?***

Barbara Miklič Türk in Urška Bačovnik sta predtem v okviru obiska, za katerega so veljali strogi varnostni ukrepi, za Lauro Bush in soprogo predsednika Evropske komisije priredili kosilo v Vili Podrožnik.