Kot je povedal premierov tiskovni predstavnik Rok Srakar, sta se Janša in Bush pogovarjala predvsem o gospodarskih vprašanjih in poudarila krepitev gospodarskega sodelovanja med državama. Pri tem je Bush pohvalil slovenske dosežke in izrazil navdušenje nad podatki glede bruto domačega proizvoda, ki ga beleži Slovenija.

Prav tako je ameriški predsednik pohvalil politični napredek, ki ga je Slovenija zabeležila od njegovega zadnjega obiska junija 2001; Slovenija je vmes postala članica zveze Nato in Evropske unije, ki ji zdaj že predseduje. Bush pa je posebej izpostavil tudi lepote Slovenije in turistične priložnosti.

***VIDEO: Bush in Janša: Nasmehi za fotografe pred pogovori***

***VIDEO: Srečanje predsednikov in novinarji***

Ameriški predsednik je poudaril tudi pomen "transformacijske moči demokracije in svobode". Pri tem je izpostavil primer Janše, ki je bil pred 20 leti politični zapornik, danes pa vodi državo in EU. Bolj direktne izkušnje transformacijske moči demokracije in svobode ni mogoče imeti, je po navedbah Srakarja dejal Bush.

Bush in Janša sta veliko pozornosti namenila tudi rasti cen energentov, podnebnim spremembam in pomembnosti razvoja „zelene“ industrije.

Poleg tega govorila o Zahodnem Balkanu, glavni poudarek pa sta namenila predvsem Srbiji in Makedoniji. Dotaknili pa so se tudi položaja na Kosovu. Sicer pa so ameriško stran zanimali predvsem slovenski pogledi na regijo, je še povedal Srakar.