Ameriški predsednik George W. Bush je od predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta prejel darilo slovenskega predsedovanja iz sklopa A, kristalno skledo z zvezdicami Steklarne Rogaška in gorsko kolo znamke Cult, od predsednika Republike Slovenije pa faksimile Dalmatinove Biblije.

Prva dama ZDA Laura Bush je od žene slovenskega predsednika Barbare Miklič Türk prejela vazo z zlato nitjo, unikatno ročno delo Ljubice Kočice, ene izmed naših vodilnih oblikovalk stekla. Za njeno ustvarjanje je značilna vitalnost, ki se odraža v vsaki mojstrovini in odseva estetsko doživetje.

***VIDEO: Kaj se zgodi, ko se prva dama ZDA odpravi na sprehod po Ljubljani?***

Urška Bačovnik pa je Lauri Bush podarila set šestih porcelanastih skodelic s podstavkom in vrček za mleko Katje Jurgec-Bricman in Jureta Bricmana. Izdelek je tehnološko in oblikovalsko plod njunega znanja ter ustvarjalnosti in temelji na cvetlični motiviki: nageljčku, ki je ena od razpoznavnih simbolnih cvetov Slovenije.

Predsednik Republike Slovenije Danilo Türk je od ameriškega predsednika prejel "Zbirko del ustanoviteljev Združenih držav Amerike“ (Collection of Works by our Country's Founding Fathers), predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša pa je prejel snežno desko.