V Montani in Južni Dakoti je na voljo skupaj le 31 delegatov, ki si jih bosta kandidata glede na izida volitev med seboj razdelila proporcionalno. Senator iz Illinoisa Obama je doslej skupaj s super delegati nabral 2071, newyorška senatorka pa 1915,5 delegatov.

*** VIDEO: Hillary Clinton ostaja v tekmi za predsedniško nominacijo ***

Po sobotni odločitvi strankarskega odbora za pravila, ki je za udeležbo na konvenciji od 25. do 28. avgusta v Denverju določil tudi delegate iz doslej kaznovane Floride in Michigana, je za zmago potrebno zbrati 2118 delegatov.

Samo z volitvami tega ne bo uspelo niti Obami, zato bo odločilna volja okoli 200 neopredeljenih super delegatov, strankarskih veljakov, ki se lahko odločijo po svoje. Pričakuje se, da se bodo ti po torku začeli bolj množično premikati v smer Obame. Clintonova je doslej vztrajala v tekmi, ker ostaja prepričana, da ima več možnosti za zmago proti republikanskemu kandidatu Johnu McCainu.

*** VIDEO: Demokratski boj v ZDA se nadaljuje ***

Volitve bodo v torek imeli tudi republikanci in sicer v Južni Dakoti in Novi Mehiki, vendar pa te volitve več ne odločajo o ničemer, saj je McCain že zbral dovolj delegatov za potrditev kandidature na konvenciji v Minneapolisu od 1. do 4. septembra.