Pet prič, ki je bilo tisto noč v družbi skupaj s pokojnim Gorazdom Čamernikom, je izpovedalo, da so stale pred vhodom v Global ter da jih varnostnik zaradi starosti ni spustil v lokal. Tedaj je pokojni začel varnostnika pregovarjati, naj jim dovoli vstop. Ker tega ni storil, je nastal med njima spor. Kot so povedale priče, je varnostnik preko slušalke poklical nekoga, da bi prišel dol. Eden od prijateljev je Čamernika odvlekel stran in tako so odšli proti bližnji knjigarni.

*** VIDEO: Priče iz Globala: Osumljena varnostnika sta izmenično tepla pokojnega Čamernika ***

Kmalu za tem sta po pripovedovanju prič za njimi pritekla varnostnik ter oseba manjše postave v beli jopici. Varnostnik je zgrabil Čamernika in mu s pestjo zadal prvi udarec v glavo. Nato sta ga začela oba pretepati z udarci v glavo in trebuh. Ko je pokojni padel na tla, sta ga tudi brcala, so dejale priče. Ko sta odšla, se je Čamernik dvignil in pomaknil za nekaj metrov proti avtobusni postaji, oseba v beli jopici pa se je po izpovedi prič vrnila in ga s pestjo še enkrat udarila v glavo. Čamernik je nato padel na tla in obležal.

*** VIDEO: Priča pretepa v Globalu za Dnevnik.si: To ni bil pretep. Kaj tako brutalnega še nisem videl! ***

Tri priče pa so se tisto noč nahajale v bližini kraja pretepa in so potrdile, da sta Čamernika izmenjaje pretepali dve osebi. Eden od njiju pa mu je zadal zadnji udarec v glavo, zaradi katerega se je zgrudil na tla.

Oče pokojnega Gorazda Danilo Čamernik je novinarjem povedal, da izpovedi iz prejšnjih obravnav želijo očrniti pokojnega. Ob tem je dodal, da si tega ni zaslužil. Po njegovem mnenju je v Sloveniji zelo prisoten problem varnostnikov, ki jih kljub vsemu ščiti policija. Kar se je zgodilo pred Globalom, pa hočejo prikriti ter ob tem dokazati, da je pokojni kriv sam, je še dejal.

Zagovornik obdolženega Dušan Csipo pa je poudaril, da so po njegovem mnenju v izpovedih današnjih prič določene nejasnosti. Ob tem je dodal, da bodo presojali dokaze, ki bodo potrdili ali zavrgli pričanja. Csipo je še povedal, da je ta obravnava evidentno pokazala, da udarca, ki je povzročil smrt oškodovanca, ni zadal Bukovac, ampak oseba, ki je na begu. Zato bo sodišče po njegovih besedah storilo vse, da bo zaslišalo tudi Seada Suljanovića.