Matoz je namreč po zaslišanju novinarjem dejal, da je po njegovem mnenju zmotno razmišljanje, da je Lovšin za naložbo v Rusiji potreboval soglasje nadzornega sveta. "To je mnenje odvetnika Matoza, ki ga ne želim komentirati," je včeraj po seji nadzornega sveta dejal Lovšin.

"Ne dajem izjav," nam je po telefonu odvrnil Matoz, ko smo želeli preveriti, zakaj se njegove izjave razlikujejo od izjav njegove stranke. "To je bilo moje mnenje, za katerim stojim še danes," je povedal. Potrdil je le, da je še vedno Lovšinov zagovornik. Sicer pa je Lovšin v zadnjih dneh očitno pomiril in potolažil nadzornike, ki so pred časom zaradi njegovega samovoljnega ravnanja v Rusiji celo razmišljali, da bi ga razrešili.

"Odnosi med upravo in nadzornim svetom se izboljšujejo. Vrača se tudi zaupanje v upravo," je povedal predsednik nadzornega sveta Boštjan Rigler, ki ne vidi nič problematičnega v tem, da uprava nadzornikom še vedno ni predstavila, kako bo potekalo financiranje projekta v Moskvi ter kakšni bodo petletni učinki projekta za matično družbo in hčerinsko podjetje Intereuropa East v Moskvi. Pa čeprav bo Intereuropa v Rusijo vložila 130 milijonov evrov.

Rigler je tudi odločno zavrnil govorice, da se nadzorniki vsakih nekaj tednov dobijo zgolj zaradi sejnin, konkretnih stvari pa ne razčistijo, saj razpravo o ruski naložbi nenehno prestavljajo. Včeraj so se dobili zato, da so potrdili naložbo v Celju in v Samoborju, o ruski naložbi pa naj bi govorili na seji čez dobra dva tedna.