Lovšina so kriminalisti povabili na zaslišanje, ker zbirajo obvestila, ali je pri naložbi v Moskvi zlorabil položaj. Lovšin je medtem že priznal, da je mimo soglasja nadzornega sveta v Rusiji porabil skoraj 35 milijonov evrov več, kot bi smel, pri tem pa se je izgovarjal, da se je naložba povečala zaradi vedno novih zahtev partnerjev in da ni mogel čakati na soglasje nadzornikov. Zaslišanje je včeraj trajalo slabe pol ure, potem pa je pred novinarje stopil le Matoz. Pojasnil je, da je Lovšin kriminalistom povedal, da ni zlorabil nikakršnih pooblastil, da ni prekoračil svojih pravic in da je ravnal v skladu s pooblastili, ki jih ima v družbi.

"To, da bi moral imeti soglasje nadzornega sveta za naložbo v Rusiji, je po moji presoji zmotno. Take omejitve iz njegovih pooblastil ne izhajajo," je povedal Matoz. Kot kaže, želi Lovšin zdaj z odvetnikovo pomočjo še enkrat izigrati nadzornike, ki so ga na zaslišanjih pri kriminalistih po naših podatkih precej obremenili in ki so na zadnji seji sprejeli sklep, da soglasje nadzornega sveta k predvideni naložbi v Rusiji "uprave ne razrešuje odgovornosti zaradi prekoračitve vrednosti naložbe, neizvajanja sklepov nadzornega sveta ter prekoračitve pooblastil". Po zadnji seji pa je predsednik nadzornikov Boštjan Rigler tudi jasno povedal, da jih je Lovšin s svojo samovoljo v Rusiji dejansko postavil pred zid in da so bili nadzorniki naknadno obveščeni o podpisu krovne pogodbe. Lovšinu so že pred naložbo v Moskvi omejili pooblastila na štiri milijone evrov vredne posle.

"Stališče nadzornega sveta je jasno. Za naložbo v Moskvi je predsednik uprave potreboval naše soglasje, ki pa ga najprej ni imel," je bil včeraj odločen Rigler. Matozovih navedb ni želel komentirati. Nadzorniki se bodo v Intereuropi ponovno zbrali prihodnji četrtek, Rigler pa ni želel odgovoriti na naše vprašanje, ali obstaja možnost, da bi na tej seji zamenjali upravo, ki navodil nadzornikov očitno ne spoštuje.