Kot je po seji povedal Škorjanc, pa so predlagatelji menili, da ta komisija ni potrebna, saj pri ustanovitvi prve zasebne univerze v Novi Gorici ta ni bila imenovana.

Za ustanovitev nove univerze so glasovali trije člani, eden je bil proti, trije pa so se vzdržali.

Prodekan fakultete za evropske študije in eden od predlagateljev Peter Jambrek je povedal, da je ta vloga s stališča predlagateljev zmagala, saj so od štirih opredeljenih glasov zanjo glasovali trije člani. Po mnenju Jambreka bo negativni sklep nemogoče obrazložiti, saj so na vse pripombe predlagatelji v celoti odgovorili.

Jambrek bo podal ugovor

Jambrek je tudi napovedal, da bo podan ugovor zoper odločitev senata na svet za visoko šolstvo. V kolikor tam ne bodo uspešni bodo po besedah Jambreka dali ustavno pritožbo. Lahko pa se bodo obrnili tudi na evropsko sodišče za človekove pravice, je še dodal.

Na seji so člani senata obravnavali tudi 15 dvostopenjskih in štiri tristopenjske študijske programe. Potrjeni so bili vsi razen enega, katerega vloga ni bila dopolnjena v predvidenem roku, je poudaril Škorjanc. Dodal je, da so obravnavali tudi ustanovitev osmih novih zavodov oziroma njihovo preoblikovanje iz visokih šol v fakultete.