Tokrat naj bi pogajanja potekala na dnevni ravni, so se dogovorili predstavniki igralskega sindikata in studiev. Načrtujejo, da bodo do naslednjega torka dosegli dogovor. Pogajanja so vsekakor v interesu Hollywooda, ki še vedno okreva po nekajmesečni stavki scenaristov, ki je filmski in televizijski industriji povzročila za tri milijarde dolarjev škode.

Sindikat SAG sicer združuje več kot 120 tisoč igralcev, pogodba, ki jo ima s studii, pa se izteče 30. junija. Sindikat je pod močnim pritiskom vseh, ki zahtevajo predčasni dogovor glede nove pogodbe, kar bi tudi preprečilo stavko igralcev. SAG je sicer omilil nekatere zahteve, ki so bila v dosedanjih pogajanjih, ki so trajala tri tedne, glavni kamen spotike. Igralci so se tako odrekli zvišanju avtorskih honorarjev iz naslova prodaje DVD-jev. SAG vztraja pri skrajšanju tritedenskega obdobja, v katerem lahko studii na internetu predvajajo določene televizijske programe brez plačila avtorskih pravic, odstopil pa je od zahteve za povišanje slednjih za 50 odstotkov.

Hollywood je sicer sprejel 30. junij, ko se delovna pogodba izteče, za dan, ko se bo začela stavka igralcev. Studii so vso produkcijo planirali tako, da jo bodo do tega dne dokončali.

SAG-jev sestrski sindikat AFTRA ( American Federation of Television and Radio Artists) je napovedal odlog stavke in je tudi bolj pripravljen popustiti pri zahtevah, s studii pa se pogaja ločeno.