Slovenci so letos na njem zabeležili pomembne uspehe. Kolumbijski osrednji dnevnik El Tiempo je pravkar objavil zelo pozitivno kritiko predstave Somrak bogov v režiji Diega de Bree in izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča iz Ljubljane.

V njej med drugim piše, da so slovenski igralci zgodbo o svetu buržoazije odigrali s prefinjenostjo, eleganco in surovostjo ter s prefinjenim gledališkim jezikom, podprtim s sceno, lučmi, zvoki in čudovitimi kostumi.

Nepodpisani kritik v predstavi, ki govori o svetu prevar, incestov, nasilja, pedofilije in umorov, v katerem preživijo le tisti, ki so se odločili za perverzno igro nacizma, izpostavlja tudi odlično telesno govorico in mimiko nastopajočih igralcev.

Na koncu piše, da je Slovensko mladinsko gledališče tisto mednarodno gledališče, ki je največkrat sodelovalo na Iberoameriškem gledališkem festivalu v Bogoti. Bilo je prvo, ki je vneslo nove oblike produkcije in koprodukcije kot zanimivih organizacijskih in umetniških fenomenov, tako v slovenskem prostoru, kot tudi na območju nekdanje Jugoslavije, Evrope in vsega sveta.