Letošnji Komigo obsega sedem predstav: štiri v slovenščini, dve v italijanščini, ena pa bo v furlanščini.

Novost festivala Komigo je filmski del. V sodelovanju s Kinoateljejem bodo 20. maja predvajali slovensko filmsko uspešnico Petelinji zajtrk, ki je požela velik uspeh, saj si je film doslej ogledalo več kot 175.000 gledalcev.

Komel je še napovedal, da bodo letos prvič eno od slovenskih predstav opremili z nadnapisi v italijanskem jeziku, da bi s tem privabili tudi italijanske gledalce.

Festival Komigo se bo pričel 1. aprila s kabaretno predstavo Radio aktivni live!, v kateri nastopajo Tjaša Ruzzier, Marko Sancin, Boris Devetak in Franko Korošec. Ekipa sicer za slovenski Radio Trst A pripravlja vsakodnevno oddajo Radio aktivni val.

Na sporedu bo tudi politična satirična monokomedija Kdo vam je pa to delu?, v kateri znani tržaški kabaretist in režiser Boris Kobal nastopa v vlogi vodoinštalaterja, ki obišče domove številnih slovenskih politikov in drugih znanih osebnosti. Kobal bo občinstvo zabaval 21. aprila.

Osem dni kasneje, 29. aprila, bo na vrsti koncert z naslovom "Ma che festa e?" (Kakšna fešta pa je to?), na katerem bosta zaigrali skupini Orkester 55 s saksofonistko Barbaro Toso in skupina Zbylenka.

Predstava v furlanskem jeziku "Beato fra le gonne" v izvedbi skupine Trigeminus iz Manzana bo na sporedu 26. maja.

Zelo znano komedijo 5moških.com, ki je po Komelovih besedah najuspešnejša komedija v Sloveniji, bodo uprizorili junija, datum še ni znan. V njej bodo Sebastijan Cavazza, Matjaž Tribušon, Jurij Zrnec, Matjaž Javšnik, Lado Bizovičar, Boris Cavazza in Rado Mulej skušali odgovarjati na vprašanja, ki so se pojavila v ženski različici predstave 5žensk.com.

Festival Komigo bo 18. oktobra sklenila predstava Tren de vin skupine Fortifluidi iz Veneta.