"Zakaj neugodnem? Ker je vsak trenutek kaj novega in ne bi bilo dobro, da stvari pridejo v javnost. Ne želimo prek medijev prati perila, temveč narediti strukturo vodenja smučarske zveze znotraj hiše. Strinjam se s predsednikom zveze Stanetom Valantom, ki je rekel, da sedaj potrebujemo predvsem mir," je zagrizeni triatlonec odgovoril na prvo vprašanje.

V tej sezoni se je govorilo, da je proračun alpskega dela vreden dva milijona evrov. Kakšen bo odslej? "Ne bi govoril o denarnih številkah. Če bo vreden dva milijona, bomo zelo veseli, a bo to zelo težko. Eno so želene, druge pa realne številke. Trenutno se ukvarjamo predvsem s tem, da skušamo najti optimalno strukturo organiziranosti. Dejstvo je, da je delež stroškov trenerjev zelo visok in ga bo potrebno zmanjšati. To pa lahko storimo le na način, da se točno določi, kdo je za kaj odgovoren, ter da se natančno ve, kakšen del odgovornosti nosi vsak posameznik. Na splošno mora funkcionirati celotna struktura smučarske zveze, saj smo vsi del nje. Zato je moja naloga tudi ta, da najdemo skupen jezik tudi z drugimi panogami," je bil v nadaljevanju zgovoren Štibelj.

Funkcija poslovnega direktorja je doslej vedno bila, da je odgovoren za finančno plat poslovanja. "To drži tudi pri meni. A je vprašanje, na kakšen način pripelješ denar. Osebno delam predvsem na tem, da postavim strukturo, ki bo delovala tako, da bo prinašala sredstva. In to je del moje naloge. Ni važno, če v zvezo pripeljem denar jaz ali kdo drug. Važno je, da denar pride," pravi gorenjski poslovnež.

V tej sezoni je bil od začetka poslovni direktor še Bojan Križaj, pred Štibljem pa ga je kot vršilec dolžnosti zamenjal Dušan Videmšek. "Ne morem odgovoriti na vprašanje, kako sodelujem z omenjeno dvojico. Trenutno še ne vemo, kakšna bo struktura vodenja. Ko bo znana, se bo točno vedelo, kakšno funkcijo bo kdo opravljal. Vključno z mano," je zaključil Štibelj.