Objavljen je bil tudi razpis iz domačih sredstev, in sicer za spodbujanje tujih neposrednih investicij v višini 11,5 milijona evrov.

Marca in aprila letos bodo objavljeni razpisi za neposredne spodbude za skupne razvojno-investicijske projekte Tehnološke agencije (42 milijonov evrov), za sofinanciranje raziskovalno-razvojne dejavnosti v podjetjih (osem milijonov evrov), za sofinanciranje nakupa nove tehnološke opreme v mikro-, malih in srednje velikih podjetjih (29 milijonov evrov), za pripravo podprojektov v okviru gospodarsko-razvojnih logističnih platform (osem milijonov) in za spodbujanje prehoda visokokvalificiranega osebja (štiri milijone evrov), skupaj torej v vrednosti več kot 90 milijonov evrov. V celotni novi finančni perspektivi ima ministrstvo za gospodarstvo sicer za črpanje na voljo 830 milijonov evrov.

Iz domačih sredstev bo letos razpisanih še za osem milijonov evrov sredstev, in sicer za zagon inovativnih podjetij, za podporo komercializaciji znanja, spodbujanje interdisciplinarnih razvojnih skupin in pomoč pri razvoju in rasti podjetij.