Po poročanju spletne strani RTV Slovenija se je Šetinc s svojim nekdanjim delodajalcem dogovoril za poravnavo, tako da med njima ni več spornih razmerij.

Novico je potrdil tudi Šetinčev odvetnik Aleksander Čeferin, ki je povedal, da je bil postopek ministrstva proti Šetincu ustavljen, saj je bil neupravičen. Šetinc tako ne bo tožil ne MZZ-ja ne posameznikov s tega ministrstva.

Video: MZZ in Dnevnik: Gantar in Petek o prestrezanju komunikacij Dnevnikovih novinarjev

Čeferin sicer ni želel potrditi, da se je ministrstvo zaradi zasega računalnika diplomatu opravičilo, niti ni želel govoriti o podrobnostih poravnave, saj bo ta obravnavana tajno, še poroča spletna stran RTV Slovenija.

Časnik Večer pa piše, da se je ministrstvo Šetincu opravičilo zaradi neupravičenega suma, da bi lahko prav on Dnevniku posredoval zapisnik diplomatskega pogovora med predstavnikoma zunanjega ministrstva in ameriškega State Departmenta konec lanskega leta v Washingtonu kot tudi zaradi neupravičenega postopka proti njemu. Čeferin teh informacij ni potrdil, je še zapisano v Večeru.

Video: Igor Mekina in Miran Lesjak: Dnevnik je zavezan javnosti, Slovenija pa mora evropske interese postaviti pred ameriške!