Na novinarski konferenci je direktor družbe Andrej Gradišnik povedal, da je načrtovana rast poslovanja podprta s strateškimi investicijami. Po njegovih besedah bodo v družbi v obdobju 2007 - 2009 za investicije namenili 111 milijonov evrov. Aprila letos bodo tako končali novo kovačnico težkih odkovkov, junija prenovo valjarne gredic, do konca leta ali najkasneje v začetku leta 2009 pa posodobitev jeklarne, ki bo prinesla uvedbo dela v štirih izmenah.

Končanje investicij bo omogočilo dodatno zaposlovanje, je pojasnil Gradišnik in dodal, da zdaj zaposlujejo 985 delavcev, v prihodnjih dveh letih pa bodo odprli 150 novih delovnih mest. Posebej bodo v družbi v tem obdobju potrebovali nekatere specifične poklice, med drugimi metalurge, je poudaril. "Na trgu dela se osredotočamo na že oblikovane kadre, ki so trenutno brezposelni ali zaposleni in bi radi menjali zaposlitev, ter na učence in dijake, ki šele izbirajo svojo poklicno pot," je poudaril prvi mož Metala.

Po besedah Gradišnika nameravajo nove sodelavce privabiti z ustrezno plačno in kadrovsko politiko. Povprečna plača je lani v Metalu Ravne znašala 1230 evrov bruto in je bila za dobrih 11 odstotkov višja od povprečne plače v regiji in branži. Novembra so najnižjo plačo dvignili za 15 odstotkov.

Ob podjetju Metal, pa novo halo gradi tudi podjetje Sistemska Tehnika.