To prenove stadiona sicer ne bo oviralo, zatrjuje Pečečnik, saj projekt, ki so ga predstavili zavodu, še ni končni projekt, ampak le vmesni, ki so ga na zavod poslali le zato, da bi dobili natančne smernice o pogojih in zahtevah zavoda. Te bodo upoštevali v končnem projektu, ki pa šele nastaja.

A Pečečnik dodaja, da obstaja razkorak med tem, kako na prenovo stadiona gleda zavod in kako on sam. "Na zavodu zagovarjajo le rekonstrukcijo stadiona, mi pa ga želimo prenoviti in iz njega narediti sodoben športni objekt. Zato moramo urediti tudi parkirišča, stranišča in podobno. Brez tega tako ali tako sploh ne bi dobili uporabnega dovoljenja. Na zavodu pa bi najraje videli, da ta stadion le očistimo, premažemo in pustimo takšnega, kot je," pravi Pečečnik.

Ostaja sicer optimist in prepričan je, da bodo z zavodom našli skupni jezik, čeprav je Robert Peskar v sporočilu za javnost zapisal, da "popolno neskladje med prvotnimi projektnimi izhodišči, kulturnovarstvenimi pogoji in končno idejno rešitvijo vsaj za zdaj ni omogočalo dialoga (vlagatelj zanj niti ni pokazal zanimanja), tako da ZVKDS ni imel prav nobene izbire glede svoje odločitve". Pečečnik te navedbe zanika in pravi, da je bil tudi sam že dvakrat na zavodu in da redno komunicira z zavodom. "Mi smo pripravljeni zadostiti vsem pogojem, če bodo le življenjski. Vsekakor nameravamo objekt tudi restavrirati in ohraniti kulturno dediščino," še dodaja Pečečnik.

Peskar med drugim poudarja, da "izdani kulturnovarstveni pogoji niso strogi, saj dopuščajo veliko najsodobnejših rešitev oblikovanja prostora in ustrezajo večini zahtev vlagatelja znotraj predloženih projektnih izhodišč. Zaradi tega ocene oziroma očitki o strogih kulturnovarstvenih pogojih nikakor niso na mestu".

Bežigrajski stadion je družba Bežigrajski športni park z novim letom že zaprla zaradi obnove, trenutno potekajo manjša dela, sledila bodo restavratorska dela, gradbena pa naj bi se začela marca. Sredi leta 2010 naj bi bila obnova po napovedih zaključena. Kot je znano, Pečečnik za stadion napoveduje nove prostore za ljubljanska športna društva in klube ter sodoben športni park, v katerem bo svoj prostor dobil tudi nacionalni Muzej športa.