Spomnimo – sibirska tigrica Tatiana je preskočila pet metrov visoko ograjo in pobegnila iz ograde. V bližnji restavraciji je napadla 17-letnega najstnika Carlosa Souso, ki je zaradi posledic napada umrl, ter hudo ranila še dva obiskovalca. Tigrico so kasneje ustrelili in se lotili temeljite preiskave dogodka, vse pa kaže, da je bil v njen pobeg "vpleten" eden od obeh ranjencev.

Sousa je poskušal pomagati prijatelju

Preiskava je pokazala, da je tigrica najprej napadla enega od ranjenih bratov, ko pa jo je Sousa poskušal pregnati in pomagati prijatelju, je zgrabila njega. Policije je zasegla tudi radijske posnetke, ki dokazujejo, kako je potekala komunikacija med osebjem živalskega vrta po tigričinem pobegu. Izkazalo se je, da je osebje skoraj pol ure iskalo tigrico in jo poskusilo uspavati ter da medicinsko osebje ni želelo vstopiti na kraj napada, dokler ni bila zagotovljena varnost.

Tigrica je bila na prostosti kar pol ure

O pobegu so osebje najprej obvestili obiskovalci, dve minuti kasneje, ob 5.10 popoldne po lokalnem času, pa je sporočilo o pobegu preko radijske zveze posredoval eden od čuvajev. Ob 5.13 je steka evakuacija , vhod v živalski vrt pa so zaprli. Osebje je ob 5.17 sporočilo, da „imajo tigrico na očeh in da obvladujejo situacijo“, ob 5.20 so našli mrtvega najstnika z veliko raztrganino na vratu. Tigrica je bil še vedno na prostosti in je po pripovedovanju ene od prič sedla za nekaj trenutkov, preden je znova napadla. Šele ob 5.27 so žival ustrelili.

Izkazalo se je tudi, da je bil ograja za skoraj meter nižja, kot dovoljujejo standardi. Živalski vrt bodo ponovno odprli 3. januarja 2008.