Iz Intereurope curljajo informacije, da je predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin v Rusiji porabil bistveno več denarja, kot ga je odobril nadzorni svet. Zato se nekateri že bojijo, da bi naložba v Rusiji lahko ogrozila družbo, slišati je tudi, da nekateri celo razmišljajo, da bi Lovšina pozvali k odstopu. "Upravi Intereurope še vedno povsem zaupam. O naložbah v Rusiji pa ne bom dajal nobenih izjav, ker gre za preveč pomembne posle Intereurope," je bil kratek predsednik nadzornega sveta Boštjan Rigler.

Nadzorni svet se je v začetku leta seznanil z ekonomsko upravičenostjo investicije logističnega centra Moskva - Čechov in na osnovi predstavljenih elaboratov sprejel sklep o soglasju k investiciji v Moskvi v predvideni vrednosti 44,7 milijona evrov. Po naših podatkih je Lovšin za naložbo v Rusiji brez soglasja nadzornega sveta do zdaj porabil več kot sto milijonov evrov, govori se celo o približno 130 milijonih evrov. Še vedno pa ni jasno, kdaj bodo projekt sploh realizirali. "Uprava družbe o napredku projekta in tekočih aktivnostih sproti obvešča nadzorni svet," nam je zatrdila Damjana Jerman iz Intereurope. Pojasnila je še, da je gradnja v Rusiji pozimi ovirana zaradi snega, in zagotovila, da se bodo dela spomladi nadaljevala s polno paro. Na naše vprašanje, ali so morda že sklenili kakšno pogodbo za avtomobile, ki naj bi jih skladiščili v avtomobilskem terminalu, so v Intereuropi pojasnili, da se o tem že pogajajo in da bodo javnost o vseh novostih in drugih cenovno občutljivih informacijah pravočasno obvestili. V Intereuropi so tudi prepričani, da gre pri odločitvi za investicije v Rusijo in Ukrajino za prihodnost koncerna, ki se s tem širi na razvijajoče se trge in si zagotavlja konkurenčno prednost. V to pa nekateri dvomijo.

Nezadovoljstvo se širi tudi med zaposlenimi, ki zaradi slabih plač in slabega načina vodenja družbe zadnje čase odhajajo iz Intereurope in si službe iščejo drugje. V Intereuropi zanikajo, da bi jih kadri množično zapuščali, in trdijo, da se srečujejo z običajno fluktuacijo. Po naših podatkih je v zadnjem času Intereuropo zapustilo precej perspektivnih kadrov.