Močna svetloba je segala vse do tržnice. Oglasilo se je društvo Temno nebo, ki je v odprtem pismu ministru za okolje in prostor z naslovom Nočemo Las Vegasa namesto Ljubljane opozorilo, da je treba spoštovati uredbo o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja, ker bo, če bo šlo tako naprej, Slovenija čez nekaj let postala svetlobno najbolj onesnažena država v Evropski uniji. Opozorili so tudi, da je oglasni pano nameščen visoko in izjemno moti prebivalce pri spanju v vseh višjih zgradbah v središču mesta.

Na očitke Brane Frankovič s Ceerefa odgovarja: »V četrtek smo preizkusili oglasni pano in opravili meritve svetilnosti. Vemo, da je bila svetloba premočna, svetilnost pa prekoračena, zato smo od petka dalje poskrbeli, da bo ponoči oglasni pano svetil z manjšo svetilnostjo.«

Namen svetlobnega panoja je po mnenju podjetja Ceeref slediti trendom oglaševanja v svetu. Na tak način skušajo Ljubljano približati svetovnim prestolnicam in tako zadovoljiti želje in povpraševanje s strani podjetij. To pa skrbi društvo Temno nebo, ki v svojem odprtem pismu, katerega podpisnika sta Andrej Mohar in Herman Mikuž, pravi, da si mesto s tako bogato kulturno tradicijo ne sme privoščiti, da se spremeni v Las Vegas.