Po besedah očividcev je moški najprej ustrelil mlajšega tekmeca in mu potem s kuhinjskim nožem odrezal penis ter ga pustil izkrvaveti. Čeprav sta 58-letnika poskusili rešiti dve zdravniški skupini, je umrl.

Ljubosumneža, ki se ni upiral aretaciji, je policija zaprla. Kot motiv za napad je policija navedla ljubosumje. Mlajši moški naj bi bil 20 let v zvezi z morilčevo ženo, že pred desetimi leti pa ga njen soprog opozoril, da mora razmerje končati. 76-letni Turek med zasliševanjem ni izrazil obžalovanja, temveč je poudaril, da je obvaroval svojo čast.

Uboj iz časti je prvi, ki se je zgodil v Avstriji, kjer živi okoli 200.000 Turkov, so pa takšna dejanja pogosta drugje po Evropi, kjer živijo Turki, Iračani in Pakistanci. Avgusta je nemško sodišče odredilo pripor bratoma, ki sta bila obtožena za uboj svoje sestre. To naj bi bila kazen, ker je sprejela zahodnjaški način življenja, sta povedala med sojenjem.

Julija sta v Veliki Britaniji oče in stric naročila uboj dekleta kurdskega porekla, ker se je zaljubila v napačnega moškega. Sodišče na Danskem je lani na dosmrtni zapor obsodilo Pakistanca, ki je naročil umor svoje 19-letne hčerke. Ustreljena je bila le dva dni po poroki, ker njeni družini ni ustrezal soprog, ki ga je izbrala.