Sprva je tožil tudi Porsche Slovenija, vendar je zdaj tožbo umaknil. Postopek je po dolgotrajnem premoru prevzela druga sodnica, saj je prejšnja odšla na višje sodišče.

Junija leta 2000 se je Popovič hudo poškodoval, ko je z znanim gostincem Norbedom za stavo dirkal po hitri cesti od Žusterne proti Bertokom. Pri izvozu za Slavček je Popovič s svojim porschejem dobesedno poletel, policisti pa so kot povzročitelja nesreče ovadili Giannija Norbeda. Ta naj bi se Popoviču med dirkanjem preveč približal in se ga dotaknil s svojim avtomobilom audi A8. Zato naj bi Popoviča katapultiralo več deset metrov stran. To je nato potrdilo tudi koprsko sodišče, ki je Norbeda spoznalo za krivega. Norbedo pa še danes vso krivdo zanika in vztraja, da je bil v času nesreče okoli sto metrov za Popovičevim porschejem. Zato je odvetnik Zavarovalnice Triglav, kjer je imel Norbedo zavarovan svoj avtomobil, tudi včeraj vložil predlog za obnovo kazenskega postopka.

Razlogov za umik tožbe proti Porsche Slovenija nismo izvedeli. "Tako smo se pač dogovorili," je bil skrivnosten Popovičev odvetnik Franci Matoz. Naj spomnimo, da je Popovič tožil Porsche zato, ker je prepričan, da je utrpel hude telesne poškodbe zato, ker se varnostni pas ni zategnil in ker se zračna varnostna blazina ni sprožila.