Župan je uvodoma poudaril, da bo sodelovanje z bodočim predsednikom, kdor koli že bo izvoljen, zagotovo dobro.

Vsi prisotni kandidati so najprej pozdravili pobudo župana, da se sestanejo, oziroma, kot je izjavil Danilo Türk, da je za predsednika države pomembno, da ima dobre odnose z županom glavnega mesta. Zaradi številnih projektov in gradbišč v mestu pa je ocenil: "Ljubljana je v obdobju renesanse." Monika Piberl je povedala, da je župana opozorila le na dejstvo, da mora z zapiranjem mestnega jedra za promet poskrbeti za tam živeče starejše občane: "Naj mesto nabavi okolju prijazne majhne električne avtobuse."

Mitja Gaspari je povedal, da je še posebno kot Ljubljančan vesel, ker je dobilo mesto z novo ekipo in županom ambicije, še več, da obstajajo tudi načrti, kako te ambicije uresničiti, in da so za temi načrti tudi sredstva. Darko Krajnc je dejal, da z navdušenjem opaža, da postaja Ljubljana prijazno mesto tako za mlade kot starejše.

Na vprašanje, kako ocenjujejo trenutne odnose med državo in mestom, je Danilo Türk previdno izjavil le, da je treba sporna vprašanja reševati strpno in da si želi, da bi se stanje normaliziralo. Monika Piberl je najprej povedala, da je tudi v Mariboru podobno - vsaj glede denarja, saj so ga dobili manj, čeprav zmanjšanje ni bilo tako drastično kot v Ljubljani - da pa ve, da je župan sposoben gospodarstvenik, zato da bo že znal premostiti to težavo.

Darko Krajnc je prepričan, da ima država vzvode, da bi ta sredstva lahko nadoknadila. Ob tem je opozoril, da je Ljubljana najbolj obremenjeno mesto v državi, saj se vsak dan v prestolnico pripelje ogromno ljudi, veliko je šolarjev in študentov, zato mora imeti potrebno infrastrukturo.

Mitja Gaspari je bil zelo neposreden: "Za modro državo in modre politike je značilno, da se znajo pravočasno sporazumevati, ne pa, ko je že prepozno oziroma prek sodišč." Pozval je obe strani k tvornosti in da bi se čim prej rešili finančni nesporazumi, kajti za razvoj mesto enostavno potrebuje denar in se na koncu vprašal: "Sicer pa ne vem, kaj je dobro sodelovanje med glavnim mestom in državo, če za to niso izpolnjeni osnovni pogoji."

Vsi kandidati so previdno zavrnili pobudo mesta, da bi grad prenovili Bokalce in v njem uredili predsedniško rezidenco. Županu so povedali, da so kar zadovoljni s prostori, ki so predsedniku države namenjeni zdaj, zato je Zoran Janković omenil, da bodo za Bokalce v kratkem pripravili drug program. Mnenje kandidatov je sicer povzel Danilo Türk: "Smotrno ravnanje s finančnimi sredstvi mora biti obvezujoče za vse, kar pomeni, da velja finančna disciplina tudi za predsednika države."

Glede nogometnega stadiona oziroma zapletov z njim, tako pri obnovi Plečnikovega stadiona za Bežigradom kot glede gradnje novega v Stožicah, so bili še bolj zadržani. Namesto odgovora so se le nasmejali, le Mitja Gaspari je v šali dejal: "Zgradili bomo še tretjega."