V sporočilu z naslovom "Ljubljanski župan Janković zavaja" so na ministrstvu za šolstvo in šport zapisali, da je minister Milan Zver županu res sporočil, da je država pripravljena sodelovati pri gradnji stadiona v Stožicah, nikoli pa ni obljubila, da bo sodelovala v višini 50 odstotkov.

Po nedavno sprejetem državnem proračunu za prihodnje leto je predvidenih sredstev za Športni center Leona Štuklja le 10 milijonov evrov do konca leta 2010, prihodnje leto jih bo na voljo štiri milijone, leta 2009 prav tako štiri, dva milijona pa država vlaga leta 2010. Po izračunih ministrstva na osnovi podatkov, ki so jih dobili od Mestne občine Ljubljana (MOL), proračunski sredstva znašajo okoli 20 odstotkov celotne investicije. Tudi ta ocena se precej razlikuje od ocen mesta, da je športni park v Stožicah vreden 370 milijonov evrov, saj bi v tem primeru moral biti 20-odstotni državni vložek vreden več kot 70 milijonov evrov in ne 10 milijonov.

Še bolj ostro so se na ministrstvu za šolstvo in šport odzvali na napovedi župana, da bodo znotraj 50-odstotnega deleža države za gradnjo športnega parka tudi sredstva iz evropskih skladov: "Glede sredstev iz evropskega sklada bi župan Janković moral vedeti, da mu država ne more ničesar obljubiti. Pogoji za črpanje teh sredstev so jasni. Tako kot vsaka druga občina se bo lahko tudi občina Ljubljana prijavila na morebitne razpise in kandidirala za sredstva iz evropskega sklada."

Sicer pa je Janković na včerajšnji novinarski konferenci dejal, da bodo še ta mesec objavili razpis za zasebnega partnerja, kar je v ponedeljek podprl tudi ljubljanski mestni svet. Na vprašanje, ali se za projekt zanima tudi podjetje njegovega sina, je župan odgovoril: "Izbira partnerja bo popolnoma jasna - izbran bo tisti, ki bo ponudil več denarja. Interesentov je veliko, zelo veliko. Sicer pa bodo vse pogodbe in vsa dokumentacija vedno dostopni in na vpogled."

Župan je poudaril, da mesto pri gradnji stadiona ne bo imelo nobenih finančnih obveznosti. Na vprašanje, ali zemljišče, ki je veliko skoraj 200.000 kvadratnih metrov, ni finančni vložek, je župan izjavil, da to seveda je, vendar da mestu ne bo treba nič plačati iz proračuna. Na dodatno vprašanje, da bi se vendar proračun zelo napolnil, če bi to zemljišče prodali, saj bi zagotovo dobili vsaj toliko denarja, kot je predvidenega z načrtom prodaje mestnih zemljišč, je le pokimal in dodal: "Če bi vse to prodali, bi dobili veliko več, kot je v programu prodaje."