Od lanskega bilančnega dobička so za nagrade nadzornikom namenili 13.478 evrov bruto, za nagrado upravi pa 15.857 evrov. »Razlogi za nekoliko slabši rezultat ob polletju so obresti in stroški, ki smo jih imeli z drobnim inventarjem v novozgrajenih apartmajih,« zagotavlja predsednik uprave Boris Zupančič.

Pred kratkim je Zupančič prevzel tudi vodenje Turističnega podjetja Portorož (TPP), na skupščini katerega so včeraj potrdili predlog, da se članom nadzornega sveta izplača nagrada v višini 10.015 evrov bruto, upravi pa v višini 5007 evrov bruto. Prav tako je Tomaž Mencinger kljub nedavni razrešitvi iz krivdnih razlogov dobil razrešnico za poslovanje v lanskem letu. Delničarji Marine Portorož, ki je v večinski lasti Term Čatež, so včeraj soglašali, da se večina lanskega bilančnega dobička v višini 4,2 milijona evrov prenese, za dividende pa so namenili 2,7 evra bruto za delnico. Preostanek lanskega bilančnega dobička v višini 4,6 milijona evrov bodo razporedili v preneseni dobiček. »Napovedana je bila izpodbojna tožba. DZS ni soglašala z imenovanjem novih nadzornikov, razlogov pa ni navedla,« je povedal Zupančič. Kot nam je pojasnil predsednik uprave DZS Bojan Petan, so izpodbojno tožbo napovedali zato, ker je bilo v sklicu skupščine predvideno, da bi zamenjali članico nadzornega sveta iz vrst delavcev, čeprav skupščina delničarjev o tem ne more odločati.

»Na skupščini je bil sicer vložen in izglasovan nasprotni predlog za imenovanje Mladena Kučiša in Zvonka Krulca, čeprav je bil Krulc že doslej član nadzornega sveta, iz katerega ni odstopil, niti nismo glasovali o njegovi razrešitvi,« je dodal Petan.o, upravi pa v višini 5007 evrov bruto. Prav tako je Tomaž Mencinger kljub nedavni razrešitvi iz krivdnih razlogov dobil razrešnico za poslovanje v lanskem letu. Preostanek lanskega bilančnega dobička v višini 4,6 milijona evrov bodo razporedili v preneseni dobiček. »Napovedana je bila izpodbojna tožba. DZS ni soglašala z imenovanjem novih nadzornikov, razlogov pa ni navedla,« je povedal Zupančič. Kot nam je pojasnil predsednik uprave DZS Bojan Petan, so izpodbojno tožbo napovedali zato, ker je bilo v sklicu skupščine predvideno, da bi zamenjali članico nadzornega sveta iz vrst delavcev, čeprav skupščina delničarjev o tem ne more odločati. »Na skupščini je bil sicer vložen in izglasovan nasprotni predlog za imenovanje Mladena Kučiša in Zvonka Krulca, čeprav je bil Krulc že doslej član nadzornega sveta, iz katerega ni odstopil, niti nismo glasovali o njegovi razrešitvi,« je dodal Petan.