Povprečen Britanec porabi 50 ur na teden za telefoniranje, uporabo interneta, gledanje televizije in poslušanje radia, toda v zadnjih letih se je močno spremenila razdelitev časa, namenjenega posameznemu mediju. Od leta 2002 se je dnevna raba mobilnika povzpela za 58 odstotkov, uporaba interneta pa kar za 158 odstotkov.

Raziskava je pokazala, da v skupini uporabnikov interneta v starosti od 25 do 34 let s 55 odstotki prevladujejo ženske, mladi pa danes enako časa porabijo za mobilne telefone in igranje videoiger.

Britanci so naklonjeni novim tehnologijam, zato se utegne naklonjenost nekaterim medijem v prihodnje spremeniti. V Veliki Britaniji je okoli 450.000 naročnikov na televizijo visoke ločljivosti. 43 odstotkov sodelujočih v raziskavi je povedalo, da s prihodom HDTV več gledajo televizijo, lastniki digitalnih videorekorderjev pa si pogosteje ogledajo posnetke televizijskih programov.

Kljub temu, da Britanci uporabljajo več sodobnih tehnologij kot kdaj koli prej, pa za njih potrošijo manj denarja. Razlog so cene komunikacijskih storitev, ki padajo že drugo leto zapored. Velika konkurenca in široka izbira je komunikacijsko industrijo prignala v nižanje cen, zato povprečno gospodinjstvo za komunikacije porabi 92,65 funta na mesec, predlani pa je porabilo 94,03 funta.