Orodje primerja 5,3 milijona vpisov z internetnimi naslovi vpisovalcev. Večina vpisov, ki jih zazna skener, je namenjena za odpravo tipkovnih napak ali nepravilnih podatkov v profilih, z nekaterimi pa so avtorji odstranili potencialno nevarne informacije in spremenili strani v odprti enciklopediji.

Novo orodje je zaznalo, da je Ciin uslužbenec v profilu iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinedžada pred predstavitvijo njegovih predsedniških načrtov dodal vzklik »Wahhhhh!« Wikipedija je avtorja dopisa samodejno opozorila, da je vandaliziral Wikipedijin članek in da naj preneha s takim početjem.

Internetni skener je zaznal tudi spremembe v profilih nekdanjega Ciinega šefa Porterja Gossa in nekaterih slavnih osebnosti, kot je Oprah Winfrey. Z računalnika v lasti ameriške Demokratske stranke je nekdo spreminjal stran voditelja pogovornega šova desničarskega Rusha Limbaugha, češ da je idiot in rasist, njegovo občinstvo pa zaostalo.

Z vatikanskega računalnika pa je nekdo odstranil del vsebine s strani o Gerryju Adamsu, voditelju irske republikanske stranke Sinn Fein, ki se nanaša na podatke, da so Adamsove prstne odtise našli na vozilu, uporabljenem leta 1971 pri dvojnem umoru.

Wikipedijin internetni skener je razvil Virgil Griffith iz kalifornijskega tehnološkega inštituta. Orodje uporablja odprt značaj spletne enciklopedije, ki zbira spletne naslove in uporabniška imena vpisovalcev ter sledi vsem spremembam na straneh. Informacije so dostopne v razdelku »zgodovina« na vrhu Wikipedijinih strani. Z združitvijo teh informacij z bazo podatkov o imetnikih IP-naslovov lahko Wikipedijin skener najde imena avtorjev, ki na straneh dodajajo vpise, ne more pa identificirati tistih, ki objavijo prvotni članek.