Eden od vodilnih kandidatov na letošnjih jesenskih predsedniških volitvah, ki nastopa, med drugim, tudi s podporo nekaterih politično levo opredeljenih strank, dr. Danilo Türk, je na svetovnem medmrežju ubral tako rekoč ameriški demokratski spletni pristop, čeprav nekoliko pozno, saj, denimo spletna stran Lojzeta Peterleta (www.peterle.eu) deluje že kar nekaj časa, na spletu pa je kakopak tudi Mitja Gaspari (www.gaspari.si) , ki pa ima nekoliko bolj skromno zastavljen internetni projekt.

Težve z gverilo

Že uvodoma se je sicer soočil s slovensko spletno realnostjo - težavami s strežniki. Njegov projekt namreč ni bil sposoben sprejeti navala uporabnikov, na količino zastavljenih vprašanj pa ni bil sposoben odgovarjati niti sam kandidat, ki je ob 12:13:40 zavzdihnil "Kakšna gužva..." No, slabe pol ure je na vprašanje Dnevnik.si, kaj se dogaja z njihovim strežnikom, odgovoril: "Milan Slana, kot kaže imamo težave s strežnikom pa tudi z gverilo".

Verjame v "gentelmnsko kampanjo"

"Seveda so me motile tehnične nevšečnosti, ki so se pojavile, vendar so me potolažili, da so posledica velikega zanimanja za spletni dogodek, saj naj bi otvoritev strani pričakalo preko 160 uporabnikov. Namigovanjem o gverilskih napadih konkurence nikakor ne bom podlegel. Verjamem, da so konkurenti sprejeli moj predlog o »gentlemanski« kampanji," je o tehničnih težavah kakšno uro pozneje povedal Türk.

Sicer pa si lahko celotno komunikacijo preberete spodaj.