Pavel Premrl je diplomirani inženir kemijske tehnologije, nekaj časa je deloval kot sodnik porotnik, predsedoval je Sindikatu nezaposlenih in socialno ogroženih in je absolvent druge stopnje ekonomije, ki jo je študiral ob delu. Delal je kot programer in sistemski analitik na področju poslovnih sistemov. Politično je deloval v Zvezi komunistov, kasneje pa v Stranki krščanskih socialistov. Je ustanovitelj Modrega gibanja, gibanja za rešitev družbene lastnine in naravnih dobrin. "Gospodarstvo in lastnina naj ostaneta v rokah Slovencev," pravi Premrl.

Njegova kampanja bo izredno nizko proračunska. Pri zbiranju potrebnih 5000 podpisov volivk in volivcev si bo pomagal predvsem z "novinarji kot obveščevalci". Volilnega štaba ne bo imel.

Kot je znano, so svojo kandidaturo na predsedniških volitvah doslej napovedali še poslanec v Evropskem parlamentu Alojz Peterle, nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN Danilo Tuerk, nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari, predsednik SNS Zmago Jelinčič, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, Predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič, predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc, podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš in samostojni kulturni delavec Artur Štern.