S porazom Domžal je iz evropskih nogometnih pokalov tako izpadel še zadnji slovenski nogometni klub v letošnji tekmovalni sezoni. Hrvati so povedli v prvem polčasu po zaslugi zadetkov Vukojevića (18) in Šokote (22), medtem ko je edini zadetek za Slovenijo dosegel Zahora (27). V mirnejšem nadaljevanju je za zadnji gol in končni rezultat poskrbel Sammir (60).

Iz evropskih nogometnih pokalov je izpadel še zadnji slovenski klub. Domžale so se v Zagrebu sicer dobro upirale favoriziranemu Dinamu in pustile dober vtis, kljub temu pa morale še drugič priznati premoč boljšemu, izkušenejšemu in predvsem bogatejšemu klubu. Domžalčani se bodo lahko sedaj v miru posvetili državnemu prvenstvu, Dinamo pa v tretjem krogu kvalifikacij lige prvakov čaka nemški velikan Werder.

Čeprav so bili Hrvati že pred tekmo prepričani v napredovanje, se jih je na štadionu v Zagrebu zbralo kar okoli 20.000. Vzdušje je bilo velikemu klubu primerno, nekateri pa so bili že pred sosedskim dvobojem razposajeni kot mali otroci. Ko je tako iz zvočnika zadonela himna domačega kluba, je eden od navijačev Dinama skoraj padel v ekstazo in od navdušenja visoko v zrak zalučal »hot-dog«! Spet drugi so se bolj posvečali Dariu Zahori, otroku Dinama, ki pa je tokrat na grdem štadionu Maksimir nosil dres Domžal. Svetlolasi napadalec je bil že med ogrevanjem tarča neokusnega zbadanja, tudi med tekmo pa ni bilo nič drugače, saj je bil večkrat nagrajen s koncertom žvižgov.

Tekmo so podjetneje začeli gostje, ki so bili precej bolj borbeni kot v Domžalah. Tako so si že v uvodnih desetih minutah priigrali dva kota, v enajsti minuti pa so imeli tudi prvo odlično priložnost za gol. Protinapad je s strelom z glavo zaključil Zlatan Ljubijankič, nemški vratar na golu Dinama Georg Koch pa je posredoval kot panter in ohranil mrežo nedotaknjeno. Kljub temu je povedel Dinamo, in sicer iz prve prave akcije, ko je domžalska obramba povsem pozabila na Ognjena Vukojevića, ta pa je žogo silovito zabil v prečko, od katere se je odbila v gol. Slednji je povsem spodrezal krila Domžalčanom, ki so vsega štiri minute kasneje kapitulirali še drugič. Dejan Nemec je sicer oplazil žogo po strelu Tomislava Šokote, kljub temu pa se je odkotalila za njegov hrbet in slovenskih sanj o napredovanju je bilo konec že po dobrih dvajsetih minutah igre, Dinamo pa je za dva zadetka potreboval le dva strela na gol! Tretji strel je stresel okvir gola, ki ga je branil Nemec, in peščica gostujočih navijačev se je ustrašilo najhujšega – prave katastrofe na hrvaških tleh. Zatem jih je nekoliko le razveselil Zahora, ki je v 27. minuti matiral nemočnega Kocha. Zahora se gola proti svojemu matičnemu klubu ni veselil, a kljub temu plazu kletvic ni ušel. Tik pred koncem prvega polčasa je moral trener Domžal Slaviša Stojanovič poseči po prvi menjavi. Mladi Tadej Apatič, ki je bil pred časom na treningih Barcelone, je staknil poškodbo kolena leve noge, namesto njega pa je v igro prišel Dejan Grabič.

V drugem polčasu so gledalci videli manj razburljivo predstavo. Nogometaši obeh moštev so si sicer priigrali nekaj polpriložnosti, kvote treh golov s prvega dela igre niso dosegli. Dinamo je le povečal vodstvo na 3:1 in tako postavil piko na i sladki zmagi nad severnim sosedom.