Želje Domžalčanov pred tekmo so bile nerealne. Za nameček so zaigrali naivno, kar je bilo očitno pri obeh golih. Dinamo je po težavah s Hazarjem tekmo vzelo skrajno resno in za Domžalčane bi bilo veliko boljše, če bi v prvem krogu napolnil mrežo azerbajdžanskega prvaka. Gostje so z odločnim pristopom uveljavili vse svoje odlike, predvsem pa premoč v individualni kakovosti, mladostni razigranosti brazilskih umetnikov, hitrosti, telesni moči in samozavesti. Delo so jim olajšali še Domžalčani sami, ker so bili preplašeni, zato so tekmecu puščali preveč prostora, namesto da bi najboljšim igralcem v modrih dresih dihali tesno za ovratnik in stopili na žogo. Nerešljiva uganka je bil Luka Modrić, ki je preigraval, prodiral, asistiral, izsilil enajstmetrovko in jo realiziral, nasploh pa ga je bilo polno vse igrišče, ko je menjaval mesta in nesebično sodeloval še v obrambnih nalogah.

"Zatajila je cela ekipa, predvsem nam je primanjkovalo samozavesti, saj bi morali biti bolj predrzni. Zagrebčani so opazili, da smo se ustrašili, zato so lahko vnovčili svojo kakovost," je razmišljal prvi zvezdnik Domžal Zlatan Ljubijankič, ki se je sicer zgledno boril, a je bil pri strelih z glavo nenatančen.

Domžalski nogometaši so po tekmi soglasno napovedovali, da se še niso vdali in bodo skušali na povratni tekmi presenetiti. Dokaz, da mislijo resno, je odločitev združenja prvoligašev, da sobotno tekmo tretjega kroga državnega prvenstva z Livarjem preloži na kasnejši termin (verjetno 15. avgusta). "Škoda, da vso tekmo nismo igrali tako kot zadnjih 20 minut. A nekaj se moraš naučiti, da naslednjič opraviš bolje. V Zagrebu so bomo borili do zadnjega diha," je dodal Hrvat iz Vukovarja v dresu Domžal Dario Zahora, ki ga je Dinamo za leto dni posodil slovenskemu prvaku, tekma pa je pokazala, zakaj zanj ni prostora v Maksimiru.

Medtem ko so se nogometaši Dinama po tekmi prhali, je podpredsednik kluba Zdravko Mamić hrvaškim novinarjem z besednjakom, v katerem je kar mrgolelo kletvic, sporočil, da se je dogovoril z napadalcem Boškom Balabanom za vrnitev v Zagreb. Pomočnik trenerja Dinama Rajko Magić je bil previden v napovedih za povratno tekmo, igralci pa so drugačnega menja. "Na našem igrišču in pred našimi navijači Domžale nimajo prav nobenih možnosti," je izstrelil Ognjen Vukojević, preden se je nekaj minut pred polnočjo usedel v modri klubski avtobus. "Ker smo boljše moštvo, nas v Zagrebu čaka še lažja tekma kot v Domžalah," je dodal Tomo Šokota, ki je Domžalčane pred tekmo razjezil z izjavo, da imajo Slovenci kompleks Hrvatov. Tekma je razkrila, da je imel prav, pa še gol je zabil.