Potrč je prepričan, da "prodajati vilo brez urejenega lastništva, ko se javi nov lastnik, pa pogodbo razveljaviti, res ni razlog za zaupanje v vladne odločitve". Vprašljivo je tudi, kaj bodo posledice predlaganega vladnega zakona o zaključnem postopku vračanja podržavljenega premoženja.

Potrč se boji, da bo vlada vračala "posebnim upravičencem"

"Če ne bo nikogar, ki bi ugovarjal, bomo pač vračali, kar ni naše, ali še bolj verjetno, posebej pooblaščenim upravičencem vračali nekaj, do česar niso upravičeni," je Potrč še zapisal v poslansko vprašanje. Vlado zato prosi, naj pojasni razloge za "sramoto ob prodaji Vile Pršivec".

Na četrtkovi seji je namreč vlada sprejela sklep o razveljavitvi kupoprodajne pogodbe za omenjen objekt med vlado in Heather Mills. V kabinetu predsednika vlade Potrčevega vprašanja niso komentirali, so pa zatrdili, da imajo vso ustrezno dokumentacijo, ki dokazuje, da je Vila Pršivec trenutno v državni lasti.

Vlada: Odgovor bomo posredovali v predpisanem roku

V kabinetu predsednika vlade so dejali, da bo poslansko vprašanje obravnavala vlada. Odgovor bodo pripravili v predpisanem 30-dnevnem roku, pred tem pa vprašanja ne želijo komentirati.