Mogeta je zanimalo, ali je glede na vse pogostejša vprašanja na Hrvaškem, koliko denarja je res šlo za orožje, koliko pa ga je končalo v žepih vojnih dobičkarjev, sprožil kakšno pobudo, da se to razčisti, kot se za državo EU spodobi.

Leta 1994 je bilo izdelano obširno poročilo, ki je sicer državna skrivnost, vendar je na voljo poslancem, se je vprašanju čudil Janša in dodal, kako je nekaterim očitno življenjski cilj kar naprej odpirati ta vprašanja, čeprav knjiga hrvaškega generala Martina Špeglja potrjuje omenjeno poročilo. Tudi hrvaški predsednik Stipe Mesić je leta 2004 na obisku v Sloveniji dejal, da ni nobenih odprtih vprašanj v zvezi s tem in da bo Hrvaška Sloveniji večno hvaležna za pomoč.

Moge je predsednika vlade najprej vprašal, ali bo podobno kot za Sovo ukazal preiskati tudi delovanje vojaške obveščevalne in varnostne službe. Zlasti še njeno poslovanje s posebnim fondom in izginotje večine denarja iz trgovine z orožjem v letih 1990-1994. Ob predaji poslov je Janša novemu ministru Kacinu predal 28 milijonov nemških mark, v nedavno objavljeni knjigi o trgovini z orožjem pa avtor navaja, da je bilo tega denarja 136 milijonov mark. Razen tega, da obstaja omenjeno poročilo, poslanec ni dobil odgovora. Predsednik vlade je zgolj ocenil, da se omenjena očitno slabo prodaja in jo zato zdaj Moge reklamira v parlamentu.

Premier se je izognil tudi neposrednemu odgovoru na vprašanje nepovezane poslanke Cvetke Zalokar Oražem, ali minister za zdravje, zoper katerega je znova spisana obsežna interpelacija, še uživa njegovo zaupanje. Vsak njegov minister uživa zaupanje, se je glasil Janšev odgovor. O zdravstvu sicer misli, da je v njem mogoče še kaj izboljšati. Večino posameznih napak, na primer pri Pediatrični kliniki ali Onkološkem inštitutu, tako in tako izvira iz časa pred to vlado, zdaj pa za vsak vijak ali preozka vrata na odgovornost kličejo zdajšnjega ministra, ki skuša te napake odpraviti, na kritike odgovarja predsednik vlade. In takoj doda, naj podpisniki interpelacije pometejo pred svojim pragom. Tako je pedantno naštel, da je Zalokar Oražmova, ko je bila še županja, podelila 8 koncesij zdravnikom, 6 zobozdravnikom in dve lekarnarjem, zdaj pa ministru Bručanu očita, da koncesije nenadzorovano podeljuje svojim prijateljem. Zalokarjeva je podatke predsednika vlade potrdila, toda hkrati še dodala, da je to storila v okviru občinske strategije do 50 odstotkov koncesij.