Kaj so razlogi za njegov odhod od Senjurja včeraj nismo mogli izvedeti, ker je bil njegov mobilni telefon nedosegljiv.

Predsednik vlade Janez Janša je danes za novega predsednika strateškega sveta za gospodarski razvoj imenoval Petra Groznika, ki je bil prej vodja upravljanja sredstev v KD BPD.

Po besedah člana strateškega sveta Franceta Križaniča z Ekonomskega inštituta Pravne fakultete je Senjur odstopil, ker ga je motilo, da ni imel večjega vpliva na odločitve. »Senjur je svoje delo zelo resno zastavil. Ne verjamem, da bo njegov naslednik v delo v strateškem svetu vložil toliko energije,« pojasnjuje Križanič.

Za predsednika strateškega sveta je vlada Senjurja imenovala šele oktobra lani. Pred tem strateški svet ni deloval približno leto dni, ker je njegov nekdanji direktor Jože P. Damijan postal minister za razvoj (tri mesece po imenovanju je Damijan kot minister odstopil). Pred njim je strateški svet krajši čas vodil Mićo Mrkaić.

Sicer pa so poleg Senjurja, Groznika in Križaniča v strateškem svetu še Žan Jan Oplotnik z Ekonomskega inštituta Pravne fakultete, Ljubo Sirc s fakultete za podiplomske državne in evropske študije, Anton Jurgetz, član nadzornega sveta NKBM, Ivo Boscarol, lastnik družbe Pipistrel, Keith C. Miles, finančni svetovalec iz Velike Britanije, Boris Pleskovič, eden od direktorjev Svetovne banke, Timotej Jagrič z ekonomsko-poslovne fakultete in Peter Ješovnik, namestnik direktorja vladne službe za evropske zadeve. Član strateškega sveta je bil do maja tudi predsednik uprave KD Holding Matjaž Gantar. Do nastopa funkcije guvernerja je bil član strateškega sveta tudi Marko Kranjec.