Ta naj bi po Vasletovih trditvah sredin jutranji program vodila nesprejemljivo in dejala, da je premier Janša pes. Vasle ni želel komentirati dogajanja.

Nataša Štefe je v sredo nekaj pred osmo uro zjutraj govorila o svetovnem spletu in med drugim dejala, da "je prvi zadetek na iskalni pojem Janša na portalu YouTube iz pasjega sveta". Po neuradnih informacijah iz radijske hiše naj bi Vasle slišal sporno izjavo, nanjo naj bi se odzval šele potem, ko je prejel nekaj neprijetnih telefonskih klicev. Rezultat je bila odločba o prekinitvi sodelovanja s Štefetovo.

Štular se z odločitvijo ni strinjal, zaradi razhajanja v razumevanju profesionalnih meril je Vasletu predlagal, naj pisno utemelji razloge za prekinitev pogodbe, na kar naj direktor ne bi pristal. Zato je urednik spisal odstopno izjavo. "Ne morem in ne želim pristajati na takšno ad hoc ukrepanje, ker v tem lahko vidim le vnaprejšnje omejevanje voditeljev, vodenja radijskega programa in radijskega etra nasploh," je Štular utemeljil svoje ravnanje. Prav tako mu ni bila všeč Vasletova odločitev, da se o prekinitvi pogodbe odloči brez posvetovanja z njim. Štefetova je po Štularjevih besedah "trenutno ena bolj perspektivnih in razgledanih voditeljic in obetavnih sodelavk Vala 202".