Festival se bo začel 12. julija z mednarodnim programom, ki ga bo odprl film "Une vielle maitresse" (Bivša ljubica) režiserke Catherine Breillat. Bizjakova je za 18. julij napovedala "slovenski dan" na festivalu, ko bosta predstavljena filma Tea Hanne Slak, sicer hrvaško-slovenska koprodukcija, in L kot ljubezen Janje Glogovac.

Mednarodni tekmovalni program Eueropolis-Meridijani, ki bo prvič terminsko ločen od nacionalnega, je naslovljen V iskanju ljubezni, potekal pa bo v prostorih italijanske skupnosti Circolo in v zgodovinskem muzeju Istre, priljubljenem Kaštelu.

V mednarodni konkurenci bodo med ostalimi "Les chansons d'amour" Christopherja Honoreja, "Irina Palm" Sama Grabarskega, Hrepenenje Karolija Esztergaljosa, Življenje vrtnice Oliviera Dahana, Konji vrani Ljubiše Samardžiča ter Služil sem angleškemu kralju Jiržija Menzla, ki je tudi posebni gost festivala. Tarantinov "Death Proof" bo tudi del mednarodnega programa, vendar ne bo v konkurenci za nagrado zlata arena.

Žirijo mednarodnega programa bodo sestavljali umetniška direktorica festivala v Karlovyh Varyh Eva Zaoralova, direktor programa "Tous les cinemas du monde" canneskega festivala Serge Sobczynski, umetniški direktor festivala vzhodnoevropskega filma v Cottbusu Roland Rust, umetniška direktorica Alpe Adria Film Festivala v Trstu Annamaria Percavassi ter novinar in filmski kritik BBC World Servicea Philip Bergson.

Po treh dneh mednarodnega programa bo sledil tekmovalni pregled nove hrvaške produkcije, ki ga bo v puljski Areni 15. julija odprla humoristična komedija "Pjevajte nešto ljubavno" Gorana Kulenoviča. V konkurenci bo še pet filmov - ljubezenska drama "Pravo čudo" Lukasa Nole, humoristična drama Armin Ognjena Sviličiča, politični triler "Kradljivac uspomena" Vicka Ruiča, družinska drama "Moram spavat' andjele" Dejana Ačimoviča ter vojna drama "Živi i mrtvi" Kristijana Miliča.

V Regionalnem jadranskem programu, ki se bo začel 16. julija v Circolu, se bodo predstavile filmske produkcije Albanije, BiH, Črne Gore, Hrvaške, Italije in Slovenije. Program je zamišljen kot forum za sodelovanje, izmenjavo izkušenj in koprodukcijo filmov v jadranski regiji.

V posebnem, PoPularnem programu, ki bo potekal vsak večer po predstavitvah hrvaških filmov, se bodo vrstile svetovne uspešnice, kot so Harry Potter in Feniksov red Davida Yatesa, Oceanovih 13 Stevena Soderberga, Shrek 3 v režiji Ramana Huia in Chrisa Millerja.

Maja Bizjak je še dejala, da so organizatorji letošnjega puljskega festivala, ki bo zaključen 21. julija, pripravili tudi nekaj posebnosti, med njimi retrospektivo igranih filmov in risank edinega hrvaškega oskarjevca, Dušana Vukotiča.