Njegov domnevni umor bosanskega Srba Nikole Gardoviča na poroki v Sarajevu leta 1992, ker slednji ni spustil srbske zastave s tamkajšnje pravoslavne cerkve, pa naj bi po mnenju srbskih nacionalistov povzročil vojno v BiH med letoma 1992 in 1995.

Po podatkih policije je bil Delačič ustreljen okoli polnoči pred hišo v Sarajevu. Policija sicer podrobnejših podatkov o morebitnih storilcih ni razkrila, lokalni mediji pa domnevajo, da je umor organizirala ena od treh kriminalnih združb, ki se borijo za prevlado v Sarajevu.

Delačič, ki je poveljeval 9. gorski brigadi vojske bosanskih Muslimanov med vojno v BiH, je bil osumljen tudi vojnih zločinov proti 30 bosanskim Hrvatom v vasi Grabovica v bližini Mostarja leta 1993, ko so potekali spopadi med bosanskimi Muslimani in Hrvati. Delačič je bil večkrat na zaslišanju pred Mednarodnim sodiščem za vojne zločine na ozemlju nekdanje Jugoslavije, vendar obtožnice proti njemu niso nikoli vložili.

Delačič naj bi bil vpleten tudi v organizacijo številnih umorov v okviru kriminalnih združb v BiH. Državno tožilstvo je Delačiča leta 2004 obtožilo umora, proces pa še ni zaključen.