Šinkovec za zdaj še govori o neznanem storilcu. Kaže, da je medtem predsedniku vlade Janezu Janši domnevni storilec že znan. Glede na njegovo zadnjo izjavo lahko sklepamo, da sumi nekdanje vodilne v Sovi - to sta lahko le nekdanji direktor Iztok Podbregar in njegov nekdanji namestnik Janez Žirovnik.

Predsednik vlade Janez Janša je pred dnevi rekel: "Obžalujem, da nekateri, ki imajo zelo slabo vest zaradi zlorab, ki so jih povzročili v tej službi, zdaj poskušajo odvračati pozornost in so pripravljeni za to diskreditirati službo in državo, da bi svoja dejanja, ki so na meji zakonitega, prikazali v drugačni luči. Zagotovo gre za tiste, ki so te podatke imeli. Dvomim, da bi takšne podatke dali v javnost ljudje iz tujih služb, s katerimi Sova sodeluje. Podatke so imeli samo nekateri člani parlamentarne nadzorne komisije in tisti v Sovi, ki so bili včasih na vodilnih položajih. Krog osumljencev ni ravno širok". Iz vsega, kar je premier povedal, sorazmerno zlahka izločimo njegove osumljence - Iztoka Podbregarja in Janeza Žirovnika. Podbregar je nekdanji direktor, ki v Sovi ni več zaposlen, Žirovnik je bil namestnik direktorja, zdaj je v Sovi na enem od nižjih položajev. Kabinet predsednika vlade smo vprašali, ali je naše sklepanje o osumljencih pravilno, odgovorili so nam, da "besede predsednika vlade, ki jih navajate, ne potrebujejo dodatnih pojasnil".

Na državnem tožilstvu so nam včeraj povedali, da ovadbo, ki jo je zoper neznanega storilca poslala Sova, še proučujejo. Enako skopi so bili z izjavami na policiji.

Včeraj smo govorili s Podbregarjem, stika z Žirovnikom nismo uspeli vzpostaviti. Podbregarja smo vprašali za mnenje o premierovih besedah. Podbregar: "Od novembra lani imata polno odgovornost za dogajanje direktor Sove Šinkovec in predsednik vlade Janša". Podbregar meni, da za stanje v Sovi po tistem, ko je to agencijo zapustil, ne more biti več odgovoren, kot ne more biti odgovoren za odtekanje informacij.