Ti "ustrezajo resnosti situacije in so nujni za zaščito mreže tajnih operativnih izvorov agencije in drugih občutljivih segmentov njenega obveščevalnega delovanja", so sporočili iz Sove. Kakšni so ti ukrepi konkretno, agencija ni sporočila.

Sova: S tujimi službami sodelujemo v boju proti terorizmu

"Sova v boju proti mednarodnemu terorizmu in drugim asimetričnim grožnjam aktivno sodeluje s tujimi obveščevalno-varnostnimi službami. Učinkovito preventivno delovanje v tem boju brez sodelovanja med partnerskimi obveščevalnimi službami ne bi bilo mogoče," pojasnjujejo na Sovi.

Preberite še članek, na katerega se Sovini ukrepi navezujejo: Denar nemških obveščevalcev v Sovinem črnem fondu

V Sovi sedaj krivijo novinarje

Objava informacij o operativnem sodelovanju Sove s tujimi službami pa lahko neposredno ogrozi operativno delovanje agencije in tujih obveščevalnih služb, opozarjajo v agenciji. Tako je direktor Sove že sprejel ukrepe, nujne za zaščito mreže tajnih operativnih izvorov agencije.

Obvestili so tudi pristojnega tožilca

Agencija pa je o objavi tajnih podatkov v medijih v torek in sredo obvestila tudi generalnega direktorja policije in pristojnega državnega tožilca, saj ocenjuje, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so še sporočili iz agencije.