Kot je ob podpisu povedal Jankovič, MOL s tem dela prvi korak k rešitvi problema islamske skupnosti. Sicer pa predvideva, da bodo tej skupnosti vsa zemljišča na voljo letos, nekje do konca septembra.

Kot je povedal Jankovič, bo mufti sedaj lahko končno začel zbirati denar za džamijo. Zbrati mora okoli šest do sedem milijonov evrov. MOL pa čaka še nekaj postopkov v zvezi z reševanjem prostorske problematike islamske skupnosti. Tako se bo v četrtek sestala komisija, ki bo sprejela sklep o prodaji 6300 kvadratnih metrov zemljišča. To je prva polovica zemljišča v lasti MOL po cenitveni vrednosti 402 evra po kvadratnem metru, je pojasnil župan. MOL nato čaka sprememba prostorskega akta, ki bo javnosti zaradi nove zakonodaje predstavljena septembra, je povedal Jankovič in dodal, da bodo akt sprejeli predvidoma do konca leta. Takrat bo Islamska skupnost tudi lahko začela s pripravo na razpis za izbor projektanta in s pridobivanjem gradbenega dovoljenja.

Jankovič je omenil še dve zemljišči v velikosti 2000 in 1800 kvadratnih metrov, ki sta v zasebni lasti. Z enim od lastnikov je podjetje, ki se ukvarja z investicijami, podpisalo predpogodbo, ki jo bo predalo islamski skupnosti. Z drugim lastnikom pa so v zaključni fazi pogajanj.