Nekateri popisni centri se že približujejo koncu popisa nepremičnin na njihovem območju, še vedno pa je največ težav s popisom nepremičnin na območju Primorske.

Do 14. maja je sicer Geodetska uprava Republike Slovenije v popis predala 1.492,633 stavb in njihovih delov, kar predstavlja 83,9 odstotka vseh.

Nekateri popisni centri se že približujejo zaključni fazi terenskega popisa. 80 odstotkov stavb in njihovih delov so namreč že popisali centri Laško, Kočevje, Brežice, Slovenske Konjice, Škofja Loka in Ormož.

Popis nepremičnin sicer najpočasneje poteka v Ljubljani, Sežani, Novi Gorici in Kamniku. Popisovalci zaznavajo največ težav v Kopru, kjer je v popis predanih 60 odstotkov stavb in njihovih delov, popisanih pa je le 25,8 odstotkov nepremičnin. Da bi v Kopru pospešili popis nepremičnin, bo Geodetska uprava začela obveščati lastnike po pošti, saj jih bo še dodatno opozorila na pripravo podatkov, potrebnih za izpolnitev popisnih obrazcev, predvsem izmero neto in uporabne tlorisne površine.