Igralci Slaviše Stojanoviča igrajo spomladi precej slabše kot jeseni in nazadujejo že iz tekme v tekmo. Zaradi odsotnosti poškodovanega kapetana Ermina Rakoviča, ki je podaljšana trenerjeva roka na igrišču, je napad postal povsem sterilen in na zadnjih dveh tekmah sploh niso dosegli gola, zato so osvojili le točko. Domžalčani s takšnim odnosom in igro odganjajo navijače s tribun, namesto da bi v šampionskem ritmu mleli tekmece in se pripravljali na kvalifikacije za ligo prvakov, ki jo bodo začeli že v prvem od treh predkrogov.

Celjani so z organizirano in borbeno igro nadaljevali uspešen spomladanski niz na gostovanjih. Kažejo se prvi sadovi dela novega trenerja Pavla Pinnija, ki pa ga glavno delo še čaka. V prestopnem roku bo moral predvsem počistiti slačilnico. Delo mu bo olajšano s tem, da bodo igralcem, ki imajo sloves lokalnih zvezdnikov (so najbolje plačani in domala že inventar kluba, a dajejo veliko manj od pričakovanj), potekle pogodbe. To je priložnost, da vse vzvode oblasti v klubu v roke vzame naveza predsednik Marjan Vengust - trener Pavel Pinni ter se znebi svetovalcev in prišepetovalcev s strani politikov in trenerjev, ki vedrijo okrog kluba, čeprav so na plačilnih seznamih drugje.

Boj za naslov podprvaka se je spremenil v troboj med Mariborom, Gorico in Primorjem. Po točkah so trenutno v najboljšem položaju Mariborčani, a zmage prikrivajo številne slabosti v igri vijoličastih, ki imajo velike težave z učinkovitostjo. Dva zaporedna poraza Gorice sta razkrila, da so trikratni državni prvaki v krizi, saj so brez igre. Goričani delajo osnovnošolske napake v obrambi, v igri pa je premalo agresivnosti, odločnosti in teka, saj igralci le čakajo, da žogo dobijo v noge. Ko je že kazalo, da se bo Primorje znova osramotilo, je v režiji Škerjanca zrežiralo preobrat proti odpisanemu Interblocku.

Ljubljančane je v Ajdovščini znova vodil hrvaški trener Dragan Skočić, ki je klop zapustil po prvem krogu spomladanskega dela prvenstva, uradno zaradi družinskih razlogov. Vrnitev Skočića v petek zvečer v Ljubljano, kar je svojevrstna nezaupnica klubskih šefov športnemu direktorju Tonetu Hrovatiču, je bila dovolj le za senzacionalno vodstvo z 2:0 ob polčasu. Za kaj več je gostom zmanjkalo moči, znanja in kakovosti. Na dnu lestvice je razmerje moči ostalo nespremenjeno, saj so vsa tri najslabša moštva lige izgubila. Če sta bila poraza Interblocka in Bele krajine v gosteh pričakovana, je neprijetno presenetil Koper. Koprčani skušajo igrati napadalno, a nimajo "golgeterja", kar je izkoristila Drava in zmagala po šestih sušnih krogih.