Predsednik nemškega velikana logično zahteva radikalne spremembe v ekipi. Gre za odziv Beckenbauerja na poraz Bayerna s Stuttgartom (0:2) konec tedna - Bayern je namreč zaradi izgubljene tekme izpadel iz boja za naslov prvaka, po vsej verjetnosti pa tudi iz boja za mesta, ki vodijo v ligo prvakov.


»Letošnjo sezono lahko kar pozabimo. Na ta način v bundesligi ni moč zmagovati,« je po sobotni tekmi dejal Beckenbauer, ki poudarja, da je je moštvo preslabo, sploh na sredini igrišča. »Ostali smo brez kreativnega igralca. Ulija Hönessa in Karla Heinza Rummeniggeja, ki sta zadolžena za nove nogometaše, čaka kar precej dela. Ne bom govoril o imenih, a morali se bomo posloviti tudi od tega in onega napadalca. Učinek je enostavno premajhen,« je našteval »Kaiser Franz«.


Bayern se je zaradi slabe uvrstitve na lestvici znašel še pred dodatnimi težavami. Bavarec poudarja, da bodo v klub težko pripeljali izjemnega napadalca, kot je to, denimo, nemški reprezentant Miroslav Klose, saj bo slednji želel igrati v ligi prvakov.