Erick Schmidt, predsednik uprave Google Inc. je na konferenci pojasnil, da bo Google kmalu splavil spletno aplikacijo, ki bo po funkciji zelo podobna Microsoftovemu orodju za izdelavo predstavitev, Powerpoint.

"S tem bomo uporabnikom ponudili popoln pisarniški komplet programov," je pojasnil Schmidt, saj je Google že objavil program Google Docs & Spreadsheets, ki več kot uspešno nadomešča programsko opremo Microsofta, na voljo pa je brezplačno.

Microsoftova predstavnica, Lisa Koetz, se je odzvala in pojasnila, da je konkurenca vedno dobrodošla in da Microsoftovih 450 milijonov uporabnikov paketa Office zagotovo ne bo prešlo na Googlovo storitev. "Zadnja izdaja paketa Office 2007 je doživela velik uspeh," je izjavila Koetzova.

Predstavniki Googla so bili glede novega programa skrivnostni, vseeno pa so zagotovili, da bo omogočeno shranjevanje dokumentov na spletu, prav tako pa brezplačen ogled vsem uporabnikom računa Gmail. Na voljo bosta dve različici, edina razlika med plačljivo in brezplačno različico pa bo velikost prostora za spletno shranjevanje.