***Zakaj so neznanci pretepli Hrvatiča? Pridružite se debati! Kliknite tukaj!***

Sredi Poreča v sosednji Hrvaški se je nad njegovo družbo spravila skupina mlajših moških, najhuje pa jo se skupil prav primorski podjetnik, ki ga je eden od predrznežev celo zabodel.

Šest napadalcev

Zgodba o incidentu, ki smo jo preverili tudi na puljski policijski upravi, se bere kot prava kriminalka. Zgodilo se je v nedeljo, malo pred deseto uro zvečer, na parkirišču pred tamkajšnjo izpostavo Hypo banke, ko je Hrvatič z družbo sedel v avtomobilu znamke subaru impreza s koprskimi registrskimi oznakami. Kaj so pravzaprav počeli, policiji niso pojasnili, dejstvo pa je, da je bil v Hrvatičevi družbi tudi 26-letni S. V. iz Pobegov nad Koprom. Po naših podatkih gre za mladega poslovneža Sebastjana Vežnaverja, najbolj znanega po ljubezni z nekdanjo članico skupine Atomik Harmonik Špelco Kleinlercher, s katero sta se pred kratkim razšla. Poleg njiju so bili v vozilu še 37-letni M. H. in dve dekleti, stari 18 in 21 let.

***Zakaj so neznanci pretepli Hrvatiča? Pridružite se debati! Kliknite tukaj!***

Avtomobil je naenkrat obstopilo šest moških močnejših postav, starih med 25 do 30 leti, ki so brez povoda začeli razbijati po vozilu. Ker ni nihče stopil ven, so hoteli trije napadalci s prvih sedežev na plan izvleči Hrvatiča, vendar se ta ni dal. Je pa eden od "junakov" primorskega podjetnika, ki smo ga običajno vajeni videti v družbi številnih lepotic, zabodel v desno stegno, medtem ko so se drugi obeh z Vežnaverjem lotili tudi s pestmi. Policija domneva, da se je neznanec Hrvatiča lotil kar z nožem, čeprav dokazov za to nima. Takoj po napadu se je namreč šesterica grobijanov pognala v beg in včeraj jih še niso prijeli, čeprav jih je napadena družba precej podrobno opisala.

Redkobesedni Rajko

Hrvatič in Vežnaver sta po incidentu poiskala zdravniško pomoč v tamkajšnjem zdravstvenem domu. Pri slednjem so ugotovili lažje poškodbe v predelu trebuha, zato so ga napotili v domačo oskrbo, medtem ko je imel Hrvatič poškodovano levo arkado in vbodno rano na zadnjem delu desnega stegna. Zdravnik iz Poreča ga je na nadaljnje zdravljenje in preiskave napotil v puljsko bolnišnico, vendar je Hrvatič to zavrnil in se odpravil v izolsko bolnišnico, kjer so ga kljub lažjim poškodbam včeraj menda še zadržali na opazovanju. Za pojasnilo o dogodku smo se obrnili tudi na Hrvatiča, ki pa je bil redkobeseden, saj nas je odpravil z izjavo, da o vsem skupaj ne misli govoriti. Iz njegovega glasu je bilo mogoče jasno sklepati, da se ne počuti dobro, čeprav ni hotel potrditi niti tega, da se zdravi v Izoli. "Zadevo sem predal tistim, ki so za to pristojni," je še s težavo povedal primorski podjetnik in kot razlog za redkobesednost dodal, "da bi novinarji tako in tako vse skupaj napisali napačno".

***Zakaj so neznanci pretepli Hrvatiča? Pridružite se debati! Kliknite tukaj!***

Na policiji v Pulju zatrjujejo, da bodo poskušali šesterico čim prej prijeti, saj bodo lahko le tako ugotovili, kaj se je v nedeljo zvečer dejansko zgodilo. Policija namreč dogodka še ni dokončno okvalificirala, pri čemer nekatere podrobnosti incidenta, ki so jih kriminalisti seveda povzeli po Hrvatičevem opisu, bijejo v oči. Povsem nejasen je namreč motiv za napad, saj napadalci menda od družbe niso zahtevali ničesar, prav tako naj jim ne bi grozili ali kako drugače nakazali, kaj pravzaprav hočejo, zato je zelo verjetno, da je šlo za organiziran napad. Primorski podjetnik, med drugim lastnik prestižnega bentleyja, jahte in luksuzne vile v Portorožu, ki je menda vredna kar sedem milijonov evrov, se je na svoji poti proti vrhu prav gotovo zameril mnogim. Komu je tako stopil na žulj, da bi nadenj poslal šest silakov, pa bo morala pokazati nadaljnja policijska preiskava.