V prometni nesreči, ki se je po policijskih podatkih zgodila že v nedeljo, 8. aprila, okoli 13.30, so umrli trije domačini. Razbit avtomobil v gozdu - ne pa tudi trupel - je že v petek odkrila domačinka, vendar o tem ni obvestila policistov. To je šele v soboto dopoldne storil domačin, potem ko ga je ženska, ki je prejšnji dan opazila avto, povprašala, ali kaj ve, kaj bi se lahko bilo zgodilo.

Policisti so nato v soboto za skoraj pol dneva zaprli dobršen del lokalne ceste. Dežurni zdravnik, ki si je ogledal najdena trupla, je potrdil, da so moški umrli že pred dnevi, povedal pa je, da se ne bo nikoli dalo ugotoviti, ali so bili vsi trije takoj mrtvi.

Domačini, ki so zaradi zapore ceste avtomobile pustili ob strani ceste in se peš napotili pogledat kraj tragedije, so povedali, da so umrli 40-letni Dušan Zagoranski, ki je bil lastnik daewooja in naj bi tragičnega dne tudi sedel za volanom, 47-letni Stanislav Merc in 81-letni Milan Pernek. Domačinom je bila njihova identiteta znana, saj so policisti, da bi potrdili, kdo so pokojni, o tem spraševali tudi svojce, informacija o nesreči pa se je kot požar razširila po Sedlašku. Na vprašanje, ali ni trojice nihče pogrešal, je Marjan Vrbnjak, policijski inšpektor Policijske uprave Maribor, ki si je ogledal kraj nesreče, povedal, da niso bili prijavljeni kot pogrešani, domačini pa so pojasnili, da je bilo za omenjene moške običajno, da so za nekaj dni odšli od doma.

Da so trupla odkrili tako pozno, je krivo tudi to, da se med vožnjo iz avtomobila v globel sploh ne vidi, ob hoji pa je treba v gozd med drevje pogledati prav na določenem mestu in biti zelo pozoren, da vidiš avtomobil skoraj 200 metrov globoko. Morebiti bi lahko kdo postal pozoren na delno uničeno zaščitno ograjo, a se to očitno ni zgodilo. Policisti so si morali pomagati tudi z gorskimi reševalci, da so trupla in nato še avtomobil spravili iz gozda.

Šele pregled avtomobila in obdukcija voznika bosta najverjetneje dala prave odgovore, zakaj je Zagoranski med vožnjo po lokalni cesti od Sedlaška proti Podlehniku v ovinku zapeljal s ceste. Med padanjem v globel naj bi se bil avtomobil nekajkrat prevrnil, voznik in potnika pa so pri tem popadali iz avtomobila, kar nakazuje, da niso bili pripeti z varnostnim pasom.

Tudi policisti, ki so že stari mački pri ogledih prometnih nesreč, se podobnega primera ne spomnijo. Običajno se na kakšni odročnejši lokalni cesti lahko zgodi, da se kdo ponesreči ponoči in ga mimoidoči najdejo šele naslednji dan, da pa bi koga našli šele teden dni po nesreči, policisti ne pomnijo.