Na tekmi, ki je zaustavila življenje Argentincev, sta se razšla neodločeno (1:1). Dvoboj so zaznamovali peklensko vzdušje, strastno navijanje in zastrašujoča akustika Bonboniere, ki je pokala po šivih. Angleški The Observer ga je uvrstil na prvo mesto med 50 športnimi dogodki, ki jih smrtniki ne smejo zamuditi. Legendarni štadion Boce je med trojico arhitektov načrtoval tudi Slovenec Viktor Sulčič.

Vsaj trije akterji so na takšen ali drugačen način zaznamovali letošnji Superclásico: eden je bil na zelenici, drugi v bolnišnici, tretji 1600 kilometrov od prizorišča. Juan Román Riquelme se je po vrnitvi iz Evrope prvič znašel v kotlu, ki mu je sicer naklonjen, a od njega zahteva največ. Predstavil se je v najboljši luči predvsem v prvi polovici, ko je Boca tekmeca dobesedno povozila. Diego Maradona je po dveh tednih v bolnišnici izjavil, da bo v nedeljo popoldne na svoji loži, pa četudi ga pripeljejo z rešilcem in infuzijo. Rešilec ga je res peljal, a že v petek na ponovno zdravljenje. Ni skrivnost, da se Ariel "Osliček" Ortega bojuje z alkoholizmom. Zaradi izpuščenega treninga ga je Riverjev trener Daniel Passarella postavil na hladno. Ortega je odšel v rojstno severno provinco Jujuy.

Med 45 tisoč privilegiranci, ki so se dokopali do največjega predmeta poželenja, je bilo 500 tujih obiskovalcev, med njimi tudi dobitnik osmih olimpijskih kolajn Carl Lewis. Nekateri so se za to, da bi bolj pristno doživeli spektakel, odeti v rumeno-modri dres pomešali z najbolj vročekrvnimi Govnarji. Preprodaja kart je delovala "sto na uro".

Boca in River sta vzbudila veliko medijsko zanimanje. Za 180. dvoboj v zgodovini se je akreditiralo 788 novinarjev iz 204 medijev in 100 fotografov. Iz tujine je prispelo 46 novinarjev, ki so poročali za 30 medijev iz 17 držav. Preko televizije so ga spremljali po vsem svetu, tudi na Kitajskem. Za varnost na prizorišču je skrbelo več kot tisoč policistov.