Najtežjo ribo je v reki Soči ujel Dominik Gabršček iz Kobarida, 72,5 centimetra dolga križanka je tehtala kar 4270 gramov, najdaljšo (75 centimetrov) pa Jelko Kacin.

"Ribo sem povlekel v čoln v dobrih petih minutah, lovil pa sem na črno potezanko. To je druga največja riba v moji 40-letni ribiški karieri. Največjo sem ujel pred desetimi leti na Idrijci, dolga pa je bila kar 82 centimetrov," je bil zadovoljen Jelko Kacin. Polnih 20 minut pa je potreboval, da je na suho potegnil 69 centimetrov dolgo in 3748 gramov težko soško postrv Anže Kacin, ki je na ocenjevanju osvojil drugo mesto. Milan Berlot iz Deskel v Soški dolini tokrat ni ujel najtežje ali najdaljše ribe, kljub temu pa je bil vesel. "Zagotovo sem imel na trnku največjo ribo, toda ko sem videl, da je soška postrv, sem jo spustil. Dejal sem si: to je naša kraljica in prav je, da še živi."

Tolminska ribiška družina je letos v ribolovne vode vložila kar 5000 velikih rib za turistični ribolov. "Vlagali smo šarenke. Na ocenjevanje pa so ribiči prinesli največje prav avtohtone ribe: soške postrvi, jezerke, križanke. Kaže, da šarenke še čakajo, da jih ujamejo," je povedal Lucijan Rejec, predsednik tolminske ribiške družine, in poudaril, da so se za zdaj rešili kormoranov. "Z načrtno akcijo s streljanjem s topovi, ki so prirejeni posebej za plašenje ribojedih ptic, strašilnimi pištolami in petardami nam je uspelo pregnati kormorane. Zdaj so se naselili na območju idrijske ribiške družine." Lucijan Rejec je še povedal, da bodo pomagali idrijskim ribičem, ki se poleg s kormorani in sivimi čapljami spopadajo tudi z virusi, ki so napadli ribe v ribogojnici na Kanomljici. "Rib za športni ribolov bo dovolj in letos pričakujem dobro sezono. Seveda pa bomo največ pozornosti posvečali ureditvi ribogojnice in ponovni vzgojitvi plemenske jate soške postrvi. Le tako bomo lahko v prihodnjih letih nadaljevali projekt repopulacije soške postrvi na Idrijci in njenih pritokih," je začetek ribolovne sezone ocenil predsednik idrijske ribiške družine Samo Bevk.