Larry Woody je bil v trčenju tovornjaka in avtomobila, ki ga je vozil, hudo poškodovan. Zdravniki so mu rešili življenje, niso pa mu mogli povrniti vida. Vendar slepota zanj ne predstavlja posebne ovire. Še vedno dela v mehanični delavnici, po kateri se sprehaja, kot da bi videl. Postori, kar je treba okrog papirjev in s pomočjo računalnika, ki ima vgrajeno govorno napravo, izstavi račun. Menja cevi, tesnila, filtre, operira s škripcem za dvig avtomobilov. Pred kratkim pa je postal celo lastnik prodajalne z avtomobili. Ker vsega posla ni zmogel sam, je najel pomočnika. In to ne kateregakoli – odločil se je za 17-letnega Otta Shimo, ki je gluh od rojstva. Otto mu pride pomagat dvakrat na teden, spremlja pa ga prevajalka, ki njegove kretnje prevede v jezik, ki ga razume Larry, in obratno. Larry pravi, da je Otto zanj običajni mladenič, ki bi mu rad predal čim več svojega znanja, Otto pravi za Larrya, da mu je s tem, da nikoli ne obupa, za vzor.

Samo leto potem, ko je oslepel, je bil Larry že za volanom dirkalnega avtomobila. S pomočjo prijatelja, ki ga je usmerjal z walkie-talkijem, je traso proge za speedway prevozil vsaj 25 krat. Naslednje poletje se je udeležil dirke z oldmobili, oči pa mu je „posodil“ sovoznik, ki ga je natančno usmerjal. Njegova zgodba je, ko je prišla v medije, opogumila številne invalide po vseh ZDA. Kathleen O'Gieblyn, defektologinja, ki dela s slepimi, pravi, da je Larry izjemno pogumen in odločen človek, ki mu je s pomočjo žene Delle že po slabem letu po nesreči uspelo, da se je naučil Breilove pisave, samostojne hoje s palico za slepe in orientacije v popolni temi.

“Ljudje se zjutraj zbudijo in si rečejo, da spet morajo na delo. Jaz si rečem, da spet zmorem na delo,“ pravi Larry, ki je, ko so ga predstavili v CBS-jevih večernih poročilih, prejel številne klice podpore iz vseh ZDA.