Vsakoletni Festival ocvrtih ostrig, ki ga prirejajo v ameriškem rudarskem mestu 35 kilometrov jugovzhodno od Rena, privabi na stotine radovednih obiskovalcev. Prireditelji se trudijo, da bi jim vsakič pripravili čimbolj izvirne jedi in jih navdušili za nove okuse.

Letos so bili največji hit ovčji prašniki. Pred stojnicami, kjer so jih ponujali, so ljudje stali v vrsti debelo uro, prodali pa so jih kar okrog 60 kilogramov. Obiskovalci so drobne mesne prigrizke, ki jih lahko cvremo, pečemo na žaru, nadevamo ali na hitro popečemo, sprejeli z mešanimi občutki.

Amanda Palmer, ki jih je poskusila prvič, je bila kljub začetni skepsi nad okusom navdušena. Večina obiskovalcev pa njenega navdušenja ni delila. Ovčji prašniki so se jim zdeli kot vsako mehko meso. Lahko da, je pa vsekakor precej uporabno. Festivalski kuharji so namreč ovčje prašnike pripravili celo kot omako za mehiške takose in kot prilogo za Sloopy Joe sendviče.